2020-08-27 10:34:17• hírek • Bede Emőke

Szennyvízülepítőt építenek Batarcson, Tartolcon és Avasújvárosban

Csütörtök délelőtt az Apaserv Rt. Gőzfűrész utcai székhelyén került aláírásra az a több mint 33 millió lej értékű munkaszerződés, mely révén Batarcs, Tartolc és Avasújváros területén szennyvíztisztító állomásokat hoznak létre.

E mellékszerződés az első azon megállapodások sorában, melynek keretét az „Északnyugati fejlesztési regió, ezen belül a Szatmár megyei víz- és csatornahálózat infrastruktúrájának kiépítését célzó regionális terv” nevet viselő beruházás biztosítja. 


„Az érintett 34 településen összesen 1015 kilométer hosszúságú víz- és csatornarendszert építünk ki. Ezek a rendszerek több mint 60 ezer megyei lakost fognak kiszolgálni jó minőségű ivóvízzel, és több mint 60 ezer ember kapcsolódik általuk modern szennyvízhálózatra, óvva ezzel a környezetet is. A 1.013.065.561 lej összértékű projekt kiegészíti azt a pályázatot, amit már megvalósított az Apaserv, illetve a következő ciklusban a 2000 lakosú alatti kistelepülésekre is be fogjuk vezetni az ivóvizet, illetve elvezetjük a szennyvizet” – ismertette korábban a megye történetének legnagyobb értékű beruházásáról szóló szerződés részleteit Pataki Csaba megyei tanácselnök. A teljes projektről részletesebben itt olvashatnak.



A csütörtökön aláírt szerződés által három Szatmár megyei településen, Batarcson, Tartolcon és Avasújvárosban egy-egy szennyvíztisztító állomást fognak kiépíteni, melyek által a csatornákban visszaérkező szennyvizet, illetve a tisztítási folyamat során keletkezett iszapot a hatályos törvényeknek megfelelően kezelni lehet majd. A tervezést, megépítést és beüzemelést is magába foglaló szerződés értelmében a kivitelezőnek, az e téren már Romániában is nagy tapasztalattal rendelkező STRABAG építőipari vállalatnak 33 hónapja lesz rá, hogy megvalósítsa a szerződésben foglaltakat, az elvégzett munkálatokra pedig további 36 hónapnyi garanciát kell vállalnia.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: